Societățile sunt obligate prin lege să actualizeze, o dată la trei ani, valoarea impozabilă a clădirilor pe care le au în proprietate.

Sancțiune : Daca societățile nu procedează la reevaluarea clădirilor, prin actualizarea valorii acestora,  risca sa achite un impozit local mult mai mare.

Sau daca organul fiscal constata in urma unui Raport de inspecție fiscala ca o societate nu a procedat in timpul legal, la reevaluarea clădirii, atunci procedează la obligarea societății la plata impozitului local pe clădire, majorat, la care se adaugă penalități si dobânzi.

Atentie : Daca ultimul raport de reevaluare l-ati făcut in anul 2016, atunci, societățile trebuie sa ia legătura cu un evaluator in vederea reevaluării clădirii , în vederea achitării impozitului pe clădiri din martie 2020.

Valoarea impozabilă a…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: [source_domain]
Autor: [author]

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.