Complete renovation of a historic residence in the heart of Montreal.

The main intention of the Maison Ave Courcelette project, located in the Outremont borough, was to improve the relationship of the interior spaces with the large exterior courtyard while highlighting elements dating from the original construction.

Exterior View
Photo © Phil Bernard

The living space has been generously opened to the outside so that the kitchen can be extended under a new canopy on the rear facade facing south. This canopy has a dual function as it reduces solar gain in summer while allowing occupants to enjoy a covered space. The new openings in the existing walls allow natural light to also diffuse into the central space of the house. The fluidity of the ground floor plan is enhanced by…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.designraid.net
Autor: Design Raid