Cu ani în urmă (peste 20), sursa creşterilor galopante ale activului defunctului FNI se datora unei evoluţii excepţionale a acţiunilor Industrialexportimport. Fondul nu avea cine ştie ce plasamente pe bursa locală (şi, oricum, era o perioadă de declin după 1998 la BVB), avea nişte depozite mari la bănci (în special la BCR), dar avea şi acţiunile astea de aur, cum le spunea Maria Vlas, acţiunile la purtător de la Industrialexportimport. Şi mai avea ceva FNI-ul, avea marele noroc să rămână fără depozitar în ultima perioadă a vieţii sale, adică nu mai răspundea nimeni din exterior dacă îşi umfla singur valoarea activului net, cum de altfel s-a şi întâmplat.

Păţania SIF Banat-Crişana care a decis brusc în august să îşi reevalueze deţinerile la SIF Imobiliare (SIFI) mi-a adus aminte de răposatul…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.bursa.ro
Autor:

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.