Arhitecții de la Asiza (care au câștigat un concurs de soluții) au prezentat public Masterplanul preliminar pentru cartirul Sopor, primul demers de planificare de la zero din România asumat de o Primărie pentru a genera un cartier nou într-un oraș.

La Cluj-Napoca este propus un  cartier pe 250 de hectare în care deplasările pietonale sunt pe primul loc, unde toate serviciile și dotările vor fi la 400 de metri de mers pe jos, un cartier în care trebuie să apără 6 unități de învățământ și 2 zone cu dotări sportive. Un cartier unde există o gară pentru trenul metropolitan, cartier racordat la Centură Metropolitană care, de asemenea, s-a așezat pe teritoriul viitoarei dezvoltări printr-un bulevardul central de 33 de metri și 4 benzi în care trebuie transformat drumul Soporului. Un cartier unde toate…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: actualdecluj.ro
Autor: Actual de Cluj

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.