Construcțiile din țara noastră nu sunt afectate de recesiunea produsă la nivelul Uniunii Europene acestui sector de criza sanitară.

În august numai trei tări comunitare au înregistrat creștere față de luna similară a anului trecut: România +12,4%, Slovenia, +4,8% și Finlanda + 2,2%, potrivit Oficiul uiEuropean de Statistică, Eurostat.

Activitatea în construcții pe ansamblul celor 27 de state membre a fost în august mai redusă cu 1,5% decât în aceeași lună din anul trecut: -2% pentru construcțiile civile și +0,9% pentru construcțiile inginerești.

Dintre statele care au făcut raportări cele mai mari scăderi sunt în Slovacia (-18.0%), Ungaria (-13.6%) și Polonia (-12.1%).

Perioada cea mai neagră pentru domeniul construcțiilor din UE a fost luna aprilie, când restricțiilede circulație au redus activitatea…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.arenaconstruct.ro
Autor: ARENA Constructiilor

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.