Curtea Constituțională a decis că este neconstituțională legea de adoptare a unor schimbări în evaluarea despăgubirilor pentru un imobil preluat în mod abuziv în perioada regimului comunist.

Aceasta întrucât în procesul legislativ de aprobare a Ordonanței de Urgență prin care erau instaurate modificările, prevederile inițiale ale Guvernului au fost schimbate semnificativ de către Parlament.

Actul normativ criticat instituie două proceduri de despăgubire pentru fiecare categorie de beneficiari, respectiv pentru cumpărătorii de drepturi litigioase, precum și pentru foștii proprietari, aspecte care au caracter de discriminare între cele două categorii de persoane.

Astfel, Ordonanța de Urgență nr. 72/2020 prevede ca între 19 mai 2020 și 1 martie 2021 evaluarea imobilelor pentru care se acordă despăgubiri se…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.arenaconstruct.ro
Autor: ARENA Constructiilor

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.