863316DA 34CF 4BF8 B69C EE1E13DDBF56 w800 h450
Vlad Georgescu, director al departamentului românesc de la radio Europa Liberă între 1983 – 1988, face un tablou al teribilelor ierni din ultimii ani ai comunismului din România, când curentul electric se întrerupea pentru perioade lungi, apartamentele erau total neîncălzite, iar presa vremii recomanda întoarcerea la fierul de călcat cu cărbuni. Ascultați în continuare editorialul lui Vlad Georgescu transmis în 19 ianuarie 1985, și  intitulat „Despre frig și oameni”.

„«Tata stă numai în pat. Fetița are cîte cinci pulovăre pe ea și tropăie într-una, mama nu poate nici să scrie, îi îngheață mâna pe creion. De gătit, numai noaptea, când mai au gazele ceva presiune. La grădiniță, vacanță pînă la mijlocul lui februarie, încă dinainte de Crăciun, tot pentru economie». Așa îmi scrie…
Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: romania.europalibera.org
Autor:

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.