Piața de birouri din București a înregistrat o scădere a cererii de 43% în primele trei trimestre până la 160.000 de metri pătrați față de perioada similară a anului trecut. În același interval au fost livrate spații noi cu o suprafață de 124.000 mp, potrivit datelor agenției de consultanță imobiliară C&W Echinox.

În Capitală, dezvoltatorii au în lucru noi proiecte de birouri care vor acoperi 388.000 mp. Stocul total se ridică la circa 2,9 milioane mp.

„Pe termen scurt, ne așteptăm la o creștere a ratei de neocupare, în condițiile în care o serie de mari ocupanți au demarat procese de sub-închiriere a unor suprafețe considerate excedentare. Piața continuă să se dezvolte dintr-o oarecare inerție, ținând cont că majoritatea proiectelor aflate în construcție au fost demarate înaintea pandemiei,…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: realestatemagazine.ro
Autor: Ovidiu Posirca

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.