Inițiativele de încurajare a repopulării Italiei de Sud și a zonelor interioare continuă. Printre acestea se numără proiectul din Santo Stefano di Sessanio , un mic sat din Abruzzo, provincia L’Aquila , care tocmai a lansat o inițiativă foarte interesantă: oferirea de locuințe închiriate la un preț simbolic și o contribuție nerambursabilă pentru noii rezidenți . Proiectul este încă în faza „de explorare”, dar a trezit deja mult interes. Pentru a afla mai multe idealista/news, a intervievat primarul, Fabio Santavicca .

Santo Stefano di Sessanio este un orășel de doar 115 locuitori, dintre care 41 au peste 65 de ani și doar 13 au sub 20 de ani. Cu toate acestea, în perioada de vară și de Crăciun există, în general, un aflux mare de turiști în micul oraș din Abruzzo . Acest lucru a fost explicat chiar…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.idealista.it
Autor:

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.