Negocierile, respectiv tratativele purtate de părți în vederea încheierii unor convenții/contracte, reprezintă prima etapă în procesul de formare a oricărui contract. Pe durata negocierilor, părțile trebuie să aibă o conduită orientată spre ajungerea la o înțelegere cu privire la termenii comerciali, respectiv condițiile esențiale ale contractului prefigurat.

Text: avocat. Rareș Dinu

În acest stadiu incipient, partea care poartă inițiativa încheierii contractului se bucură de libertatea de a purta negocieri cu una sau mai multe părți deodată, după cum se poate răzgândi și renunța la încheierea contractului.

Importanța etapei premergătoare încheierii contractelor a fost accentuată odată cu intrarea în vigoare a noului Cod civil, legiuitorul reglementând expres etapa negocierilor, fiind introduse…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: realestatemagazine.ro
Autor: Realestate Magazine

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.