Asemenea cazului țării noastre, momentele de început ale pandemiei și lunile de carantină au produs, în toată Europa, un blocaj în achiziția de proprietăți, făcând, practic, imposibilă vizionarea sau semnarea contractelor pentru mai orice tip de locuință sau spațiu. Se observă însă la nivelul spațiului european o diferențiere, pauza cauzată de pandemie fiind resimțită mai puternic în unele state.

Spania este una dintre cele mai afectate piețe, unde agenția Fitch a previzionat o scădere de 8-12% a prețurilor locuințelor, față de alte state mult mai puțin afectate, cum ar fi Germania, unde predicția se îndreaptă spre o ușoară creștere, de până la 0,4%, a prețurilor. Totuși, revenirea economiei spaniole este probabil să se reflecte, cât de curând, și în dinamica pieței imobiliare a…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: realestatemagazine.ro
Autor: Catalin Socol

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.