Începând cu 23 noiembrie proprietarii de locuințe din capitala Germaniei trebuie să reducă chiriile care depășesc o limită standardizată cu mai mult de 20%, riscând amenzi în caz contrar. Curtea Constituțională a Germaniei a respins încercările asociațiilor de proprietari de a opri aceste reduceri.

Gândit de autorități de autorități în 2019, sistemul se aplică calculând o valoare medie de referință, în funcție de dotările apartamentului, numită „limită superioară”. 

Potrivit Asociației Locatarilor din Berlin, aproximativ 365 de mii de apartamente închiriate din oraș se încadrează pentru această reducere.

“Este un noroc pentru chiriașii din Berlin că avem un plafon de chirie, în perspectiva crizei economice cauzate de pandemia COVID-19”, a spus șeful Asociației Locatarilor, Reiner Wild,…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.biziday.ro
Autor: Moise Guran

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.