Creditarea imobiliară a fost, ca orice alt domeniu, afectată de criza generată de coronavirus. Totuși, după perioada stării de urgență, mulți români au decis să își continue planurile imobiliare, chiar și în acest context pandemic.

Este adevărat că în perioada de izolare o parte – destul de mică, dar importantă – din instituțiile de creditare au procedat la niște măsuri drastice în domeniul creditării imobiliare, cum ar fi creșterea plafonului de avans, însă doar pentru o perioadă scurtă de timp. Această măsură a fost luată pentru a limita numărul creditelor neperformante, dar considerăm un semnal bun că aceste dispoziții au avut o perioadă foarte scurtă de aplicare. O altă influență marcantă asupra pieței de creditare imobiliară a avut-o și transformarea programului guvernamental de…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: realestatemagazine.ro
Autor: Catalin Socol

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.