Călin Rechea

Ultimul raport asupra stabilităţii financiare de la BCE ar trebui să fie intitulat, mai degrabă, “Raport asu­pra instabilităţii financiare”.

Motivul este simplu: instituţia monetară a zonei euro lansează aici numeroase avertismente cu privire la precaritatea stabilităţii de pe pieţele financiare, fără a avea curajul să afirme că, de fapt, este vorba despre o stabilitate aparentă, rezultat al creşterii accelerate a divergenţei dintre economia reală şi cea financiară, în special de la declanşarea pandemiei de coronavirus.

Iar această divergenţă este un rezultat direct al politicilor monetare “implementate” de BCE încă de la înfiinţarea zonei euro.

“Băncile centrale creează instabilităţi, apoi trebuie să salveze sistemul în perioada de criză, iar prin aceasta creează şi mai multe instabilităţi”, a…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.bursa.ro
Autor:

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.