Imagine articol indice blitz

În luna octombrie, piața imobiliară a dat semne de ieșire din zona de stagnare a prețurilor, cu anumite scăderi marcante, pe fondul unui volum de cereri stabil, dat de evoluția sezonieră.

Per total, cererile de tranzacționare au marcat o scădere cumulată 19% față de luna anterioară, mai accentuată pe segmentul chiriilor decât al vânzărilor de apartamente. Anul trecut în aceeași perioadă, scăderea lunii octombrie față de septembrie era de 24%, ceea ce reprezintă în acest an un plus de cereri de aproape 5%, lucru care este un semn că piața este într-o perspectivă stabilă.

Dinamica cererilor a fost dată în principal de segmentul apartamentelor de vânzare, care a avut în octombrie o creștere a cererii de 34% față de anul trecut, și aproape la același nivel cu luna septembrie, pe fondul unor prețuri…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: blog.blitz-imobiliare.ro
Autor: Contis Paul

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.