Urmează să fie stabilită procedura de lucru pentru înscrierea în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a terenurilor traversate de limita unității administrativ-teritoriale. În acest sens va fi completat Regulamentul privind realizarea, verificarea şi recepţia lucrărilor sistematice de cadastru şi înscrierea din oficiu a imobilelor în cartea funciară, potrivit unui proiect de ordin ANCPI lansat în consultare publică.

Conform documentului, terenurile traversate de limita unităţii administrativ – teritoriale vor fi înscrise în cartea funciară pe baza situației juridice a imobilului, în localitatea prevăzută în înscrisurile ce atestă dreptul de proprietate.

Noua prevedere a fost necesară întrucât tot mai multe terenuri aflate în situația de a fi situate la limitele dintre UAT-uri fac…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.arenaconstruct.ro
Autor: ARENA Constructiilor

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.