Echipa biroului chinez Onexn Architects a transformat o clădire aproape abandonată dintr-o zonă muntoasă situată în imediata apropiere a oraşului Shenzhen într-un centru ce combină funcţiunea comercială şi de business cu cea de hub dedicat proiectelor culturale şi artistice. 

Cu o suprafaţă totală desfăşurată de aprox. 6.000 mp, clădirea are 5 niveluri şi apare ca punte de legătură între mediul construit – reprezentat de căminul studenţesc şi curtea care i se învecinează la est şi, respectiv, sud – şi cel natural – reprezentat de muntele Yanhan – la nord şi vest. Înainte de începerea lucrărilor de renovare, numai primul etaj mai era încă folosit, celelalte fiind într-o stare avansată de degradare.

Contrastul dintre construcţia de…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.igloo.ro
Autor: aniela.macarin

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.