O construcție desprinsă din vremurile romantice cu prinți și domnițe sfioase, într-un decor de poveste, înconjurat de apele albastre ale Mării Adriatice și flancat de o grădină cu arbori luxurianți. Acesta este castelul Miramare care domină golful Trieste cu alura sa maiestuoasă, dar și cu poveștile din spatele zidurilor sale, țesute pe destinele tragice ale unor personaje care au locuit aici.

Ridicându-se semeţ între mare și o întindere verde de plante şi copaci, castelul Miramare arată ca un loc magic, care îşi justifică aura de mister ţesută în jurul său.

Castelul Miramare a fost construit de arhiducele Ferdinand Maximilian de Habsburg pentru soția sa, Charlotte a Belgiei, între anii 1856 şi 1860, după planurile arhitectului Carl Junker. Ferdinand își dorea o reședință care să fie pe măsura…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: realestatemagazine.ro
Autor: Diana Nita

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.