senat fondIndicatorii urbanistici maxim admiși pentru proiectele de condominii și ansambluri de locuințe colective ar putea fi majorați în urma unor negocieri între dezvoltatorii imobiliari și autoritățile locale. Această posibilitate a fost propusă de mai mulți deputați, propunerea fiind în prezent înregistrată la Senat pentru dezbatere.

Inițiativa prevede ca prin Planul Urbanistic Zonal să poată fi majorați indicatorii urbanistici și înălțimea maximă admisă cu cel mult 20% pentru fiecare dintre aceștia, în schimbul dării în plata a unor unități locative individuale din ansamblul realizat.

Aceste locuințe vor intra în fondul de locuințe sociale noi și vor fi amplasate în mod dispers între celalalte unități locative construite, pentru a combate segregarea locuirii pe criterii economice.

Mecanismul de…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.arenaconstruct.ro
Autor: ARENA Constructiilor

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.