locuinteÎn UE, în 2019, 70% din populație trăia într-o locuință deținută în proprietate, în timp ce restul de 30% locuia cu chirie. Cea mai mare pondere a persoanelor care locuiau în propria casă a fost înregistrată în România (96% din populație deținea propria locuință), urmată de Ungaria (92%) și Slovacia (91%).

Cele mai multe persoane care locuiesc cu chirie sunt în Germania, unde proporția este de 49% chiriași și 51% proprietari. Urmează Austria (45%) și Danemarca (39%).

În 2019, 53% dintre cetățenii europeni locuiau într-o casă, în timp ce 46% locuiau într-un apartament (1% în alte spații de cazare, cum ar fi bărci, rulote etc.). Irlanda (92%) a înregistrat cea mai mare pondere a populației care locuiește într-o casă, urmată de Croația și Belgia (ambele 78%) și Olanda (75%). În România…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.biziday.ro
Autor: Loredana

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.