Care este diferenta cruciala dintre un tel de sosuri si un tel balon? Am aflat de la chef Petricean, in culise: telul balon introduce mai mult aer. In schimb, telul pentru sosuri amesteca si omogenizeaza. Astfel, chiar daca primul instinct atunci cand folosim oua in compozitie este sa le batem cu telul balon, in cazul umpluturii de placinta vom folosi telul de sosuri ca sa topim zaharul si sa capatam o textura uniforma.

Un alt truc preluat de la chef este folosirea untului de cacao in proportii mari in prajiturile care cer ciocolata. Pragul de concentratie sub care ar fi recomandat sa nu coboram este de 70%. Practic, de la acest nivel in sus putem sti sigur ca desertul nostru va capata acea aroma profunda de cacao spre care tintim. In caz contrar, riscam sa se dilueze sau chiar sa se…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.beko.ro
Autor: Beko

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.