Lucrările de construcție din România au înregistrat în luna octombrie cel mai are avans din Uniunea Europeană (UE), arată datele Eurostat, biroul de statistică european.

La nivel local, volumul lucrărilor de construcție s-a majorat cu 21% în octombrie față de perioada similară a anului trecut. În septembrie, creșterea a fost de 18,6%.

După România, cele mai importante creșteri au fost în Germania și Olanda, unde volumul lucrărilor s-a majorat cu 3,4%, respectiv 0,4%.

în România, activitatea din construcții pe piața locală a avansat cu 1% în octombrie, după un salt de 2,6% în luna precedentă.  În zona euro, lucrările de construcții au scăzut, în ritm anual, cu 1,4%. La nivelul UE, declinul a fost de 1,2%. În ritm lunar, lucrările de construcții au crescut cu 0,5% în zona euro și cu 0,9% în UE.

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: realestatemagazine.ro
Autor: Ovidiu Posirca

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.