mo strategie 1A intrat în vigoare Strategia națională de renovare pe termen lung, prin care va fi sprijinit procesul renovării parcului național de clădiri rezidențiale și nerezidențiale, atât publice, cât și private. Astfel, până în 2050 parcul imobiliar va urma să ajungă la un nivel ridicat de eficiență energetică.

Scenariul recomandat în cadrul strategiei naționale indică nivelul contribuției clădirilor la țintele privind economisirea de energie pentru 2030 și ulterior. Acest scenariu se concentrează mai mult asupra clădirilor multifamiliale (aproximativ 40% din acestea), deoarece oferă cel mai mare potențial de economii de energie și de reducere a emisiilor de CO2.

Scenariul ar asigura ca sectorul construcțiilor să contribuie cu aproximativ 30% din obiectivul final de consum de energie, 108% pentru reducerea…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.arenaconstruct.ro
Autor: ARENA Constructiilor

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.