Un număr de 21 de producții cinematografice care au fost filmate în România așteaptă încă banii promiși de Guvern prin schema de ajutor a industriei cinematografice, se arată într-un proces verbal al Comisiei de film din cadrul Ministerului Economiei, întocmit în 19 noiembrie și consultat de G4Media.ro.

Producătorii au depus de luni de zile toate actele care i-ar fi îndreptățit să primească înapoi o parte din banii cheltuiți în țara noastră. Guvernul ar fi trebuit să le ramburseze producătorilor 35% din bani sau 45%, dacă în respectiva producție România este promovată explicit prin conținut.
50 de milioane de euro erau, teoretic, alocați anual de Guvern. Doar 494.000 de euro au fost folosiți în cei 2 ani de când funcționează aceasta schemă. O singură producție a fost plătită. E vorba de…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: actualdecluj.ro
Autor: Actual de Cluj

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.