
Ingredientele difera putin fata de cele anterioare, si anume vom folosi:
- un ou intreg
- o lingurita mustar
- 250-300 ml ulei
- ¼ lingurita sare
Intr-un pahar de blender sau intr-un recipient cu pereti inalti se pune oul crud. Pastram atat galbenusul cat si albusul. Peste ou, adaugam sarea si mustarul. Vom folosi si aici o lingurita cu varf de mustar, pentru ca aciditatea lui va balansa textura foarte grasa a maionezei.
Fara sa amestecam ingredientele, turnam uleiul deasupra. Ca volum, cantitatea de ulei trebuie sa depaseasca de 4 ori volumul oului, dupa o masuratoare ochiometrica.
Scufundam blenderul de mana in vas pana cand atingem partea de jos a acestuia. Mixam pe viteza maxima, cu blenderul sprijinit de baza recipientului, in timp ce il tinem nemiscat. Pe masura ce maioneza se…
Citește aici tot articolul
Articol publicat pe: www.beko.ro
Autor: Beko