Ingredientele difera putin fata de cele anterioare, si anume vom folosi:

  • un ou intreg
  • o lingurita mustar
  • 250-300 ml ulei
  • ¼ lingurita sare

Intr-un pahar de blender sau intr-un recipient cu pereti inalti se pune oul crud. Pastram atat galbenusul cat si albusul. Peste ou, adaugam sarea si mustarul. Vom folosi si aici o lingurita cu varf de mustar, pentru ca aciditatea lui va balansa textura foarte grasa a maionezei.

Fara sa amestecam ingredientele, turnam uleiul deasupra. Ca volum, cantitatea de ulei trebuie sa depaseasca de 4 ori volumul oului, dupa o masuratoare ochiometrica.

Scufundam blenderul de mana in vas pana cand atingem partea de jos a acestuia. Mixam pe viteza maxima, cu blenderul sprijinit de baza recipientului, in timp ce il tinem nemiscat. Pe masura ce maioneza se…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.beko.ro
Autor: Beko

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.