După ce la începutul anului, mai mulți clujeni care au construit nelegal locuințe, chiar și o biserică pe Valea Chintăului, în extravilanul municipiului, au cerut Primăriei și Prefecturii să fie primiți în oraș, șefi din Direcția de Urbanism a Primăriei tranșează situația. Șefa Biroului de Strategii Urbane din Primărie, arhitecta Andreea Mureșan, spune că cei care construiesc locuințe fără a avea drept de construire nu pot intra în legalitate pe cale administrativă și le recomandă oamenilor calea legală de urbanizare.
Ca exemplu de urbanizare legală, Andreea Mureșan a oferit situația din cartierul Borhanci, unde s-au inițiat mai multe PUZ-uri de urbanizare, inclusiv unul de către Primărie pentru amenajarea unui Hub educațional.  În foto cover, cu albastru e marcat terenul aflat în…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: actualdecluj.ro
Autor: Luminiţa Silea

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.