Trento, Mantua, Pordenone, Bolzano și Reggio Emilia sunt orașele cele mai angajate în planificarea transformărilor urbane verzi. Acest lucru este afirmat de „Ecosistema urbano 2020” (Ecosistemul Urban 2020), raportul anual privind performanța de mediu a orașelor italiene întocmit de Legambiente, asociația ecologistă italiană, în colaborare cu Ambiente Italia și Il Sole 24 ore.

Raportul, al cărui obiectiv este de a relata schimbarea verde lentă care are loc în Italia, ilustrează imaginea unei țări care se mișcă la două viteze diferite. Prima este mai dinamică și mai atentă la noile opțiuni de planificare urbană, servicii de mobilitate, surse regenerabile, revenirea treptată a străzilor și piețelor către cetățeni și creșterea spațiilor naturale; a doua este mai statică, cu o tendință prea lentă…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.idealista.it
Autor:

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.