criza globala

In luna noiembrie 2020, Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a crescut fata de luna anterioara cu 12,5 puncte pana la valoarea de 44,5 puncte, (fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul a scazut cu 12,4 puncte). Aceasta evolutie s-a datorat ambelor componente ale Indicatorului.

Daca pana in prezent previziunile aratau un curs euro de peste 5 lei, analiza actuala releva o valoare a monedei euro in scadere

Potrivit analistilor CFA (91%), cursul de schimb EUR/RON, se va deprecia in urmatoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuala). Astfel valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,9253, in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este 4,9906 lei pentru un euro.

Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (decembrie…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.bankingnews.ro
Autor: Gabriela Dinu

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.