Oricine a trebuit vreodată să treacă prin orice fel de birocrație italiană, chiar și pentru cele mai elementare acte, va ști că procesul nu este tocmai ceva de care ar fi mândru secolul XXI. În timp ce până acum, Italia părea să fi fost blocată în trecut când venea vorba de hârțogărie și birocrație, există câteva vești bune, deoarece multe dintre serviciile publice și documentele de care ați putea avea nevoie ca cetățean străin care locuiește în Italia sunt din ce în ce mai disponibile online. Este timpul să spunem Arrivederci cozilor lungi și să întâmpinăm era digitală în Italia cu brațele deschise, inclusiv SPID. Dar ce este un SPID și cum poți obține unul?

Procesul de digitalizare al Italiei a început în 2016, când a fost introdus un sistem de identificare electronică, ceea ce…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.idealista.it
Autor:

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.