Uzinele ChimiceO clădire monument istoric din București, unde și-a desfășurat activitatea decenii la rând o fabrică de bazalt, a fost declasată parțial din Lista monumentelor istorice. Această hotărâre a intrat în vigoare de ieri, prin publicarea în Monitorul Oficial.

Mai exact, este vorba despre clădirea întreprinderii „Uzinele Chimice Române”, situat la adresa șos. Panduri nr. 71-75, sectorul 5, București, cod LMI B-II-m-B-19321.

De asemenea, au fost declasate imobilele identificate în documentație cu indicativele C4 și C7, aflate în proprietatea Azady Prodcom SRL, situate la adresa șos. Panduri nr. 71.

Au rămas în Lista monumentelor istorice, păstrându-și astfel statutul juridic de protecție, restul imobilelor care formează monumentul istoric clasat cu denumirea Întreprinderea „Uzinele Chimice…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.arenaconstruct.ro
Autor: ARENA Constructiilor

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.