Volumul de locuințe a căror construcție a fost terminată în primele nouă luni din 2019 a depășit 48.000 de unități, potrivit datelor colectate de Institutul Național de Statistică. Probabilitatea este mare ca 2020 să fie la fel de prosper ca anul trecut, când s-a atins un record al ultimilor 30 de ani, potrivit estimărilor Profit.ro. De cealaltă parte, volumul tranzacțiilor din 2020 are șanse să reintre pe creștere, după doi ani anteriori în scădere. Acești indicatori arată un an bun pentru piața rezidențială, chiar dacă s-au simțit efectele pandemiei de COVID-19.

Dacă în ultimul trimestru din 2020 Institutul Național de Statistică (INS) va consemna un volum de locuințe terminate cel puțin egal cu cel din perioada similară a anului 2017, când s-a înregistrat un trimestru slab, atunci…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.profit.ro
Autor:

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.