Fondurile suverane de investiţii au evitat spaţiile de birouri şi hotelurile în 2020, investiţiile lor în imobiliare coborând la cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani, din cauza pandemiei de coronavirus şi a Brexitului, transmite Reuters, citat de Agerpres.

În schimb, investiţiile în infrastructură ale fondurilor suverane şi fondurilor publice de pensii s-au cifrat la 53,2 miliarde dolari, un nivel cu puţin mai mic decât în 2019, arată datele publicate de firma de consultanţă Global SWF.

Din investiţiile totale în imobiliare, în valoare de 30,7 miliarde dolari în 2020, mai mult de o treime au fost direcţionate spre spaţii de logistică, precum depozitele, susţine Global SWF.

„Investitorii controlaţi de stat consideră că, pe termen lung, nevoile de infrastructură vor fi aproximativ la fel dar migrează…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.bursa.ro
Autor:

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.