Tehnologia, numită Lactam, împiedică microorganismele să formeze un biofilm (un mediu protector în jurul lor) ceea ce le face vulnerabile. Tehnologiile actuale de autocuratare, folosite deja în industria materialelor de construcții, s-au concentrat fie pe respingerea uleiului sau a apei, fie pe oxidarea materiei organice.

”Ceea ce face tehnologia noastră este să întrerupă capacitatea bacteriilor de a comunica între ele, astfel încât să nu formeze un biofilm. În loc să încercăm să le omorâm cu substanțe chimice dure, folosim modele din natură. Algele marine nu sunt acoperite cu biofilme, sunt întotdeauna curate, deoarece vin cu acest mecanism de apărare”, a explicat pentru Financial Times Jonathan Hague, vicepreședinte pentru știință și tehnologie la Unilever.

Hague spune că există o piață enormă…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.biziday.ro
Autor: Auras Rosu

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.