O suprafaţă totală de 8.426 de kilometri pătraţi din Pădurea Amazoniană din Brazilia a fost defrişată în 2020, o cifră cu 8% mai mică în comparaţie cu recordul istoric de anul trecut, însă considerată extrem de îngrijorătoare de specialişti, foarte critici la adresa politicii de mediu a preşedintelui Jair Bolsonaro, relatează AFP.

Suprafaţa defrişată, identificată de sateliţii Institutului Naţional de Cercetări Spaţiale (INPE), este de peste cinci ori mai mare decât cea a oraşului Sao Paulo, cel mai populat din ţară.

Giusto banner 300 x 250 px standard 2016

Situaţia poate fi comparată cu dispariţia în fiecare minut din Pădurea Amazoniană anul trecut a unei suprafeţe împădurite echivalente cu ceva mai mult decât două terenuri de fotbal (1,2 milioane în total), notează AFP, potrivit agerpres.ro.

În luna decembrie a anului…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: psnews.ro
Autor: Beatrice Costescu

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.