irlanda

O anchetă irlandeză cu privire la rata alarmantă a mortalității în rândul pruncilor din casele bisericilor pentru mame necăsătorite a arătat că în perioada anii 20 – anii 90 au fost identificați 9.000 de copii decedați. Procentul celor decedați reprezintă 15% din totalul copiilor îngrijiți în casele Bisericii.

Rămășițele a 802 copii mici (nou-născuți și copii de până la trei ani) au fost înmormântate între 1925 și 1961 într-una dintre așa-numitele Case pentru mame și bebeluși din Tuam (din vestul țării), potrivit unei anchete finalizate în 2017. Prim-ministrul de atunci, Enda Kenny, a descris locul de înmormântare ca fiind o “cameră a ororilor”.

Rudele au susținut că bebelușii au fost maltratați deoarece s-au născut din femei necăsătorite care, la fel ca și copiii lor, au fost văzute…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.biziday.ro
Autor: Loredana

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.