Cum perioada de iarnă cu vreme rea nu este prielnică desfășurării lucrărilor de construcții, unii dintre angajații din sector lucrează cu program redus, dar mulți dintre muncitori nu au de lucru în perioada aceasta.

Pentru lucrătorii a căror activitate este întreruptă din cauza condițiilor meteo nefavorabile, managerii firmelor de construcții membre ale Casei Sociale a Constructorilor (C.S.C.) solicită acesteia plata unor indemnizații de protecție socială, în baza Legi 215/1997. Astfel, C.S.C. plătește indemnizații ce se ridică la 75% din media salariului brut pe ultimele trei luni, proporțional cu perioada de întrerupere a activității respectivilor angajați. Astfel, firmele de construcții își pot menține angajați și le pot asigura acestora salariile  și pe perioada în care nu pot lucra din…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.arenaconstruct.ro
Autor: ARENA Constructiilor

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.