Castelul Bay din Treznea, o construcție în stil neo-baroc ridicată la jumătatea secolului al XIX-lea, declasat din lista monumentelor istorice în 2019, s-a prăbușit în totalitate din cauza precipitațiilor din ultima perioadă, potrivit primarului comunei, Cristian Oros.

Dispariția fizică a fostului monument istoric a fost semnalată pe contul său de Facebook de către Horațiu Cociș, cercetător în cadrul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, cel care a realizat în toamna anului trecut o scanare 3D a clădirilor aflate încă în picioare la data respectivă, în cadrul programului Pixels for Heritage, realizat de muzeu, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului (INP), scrie Agerpres.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Cushman & Wakefield: Curierii vor să se extindă în marile orașe cu depozite noi pentru reducerea timpului de livrare CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV – Să ajutăm business-ul. Cushman & Wakefield: Curierii vor…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.profit.ro
Autor:

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.