WhatsApp Image 2021 01 19 at 17.27.58

Opera de artă – copie după tabloul original al lui da Vinci – a fost probabil pictată de unul dintre studenții săi. Polițiștii au descoperit-o într-un apartament din orașul italian, în timpul unei percheziții. Proprietarul apartamentului a fost reținut, sub suspiciunea că a primit bunuri furate.

Numeroase copii ale operei au fost realizate în timpul vieții lui Leonardo da Vinci, de către studenții și asistenții săi. Deși nu se știe cu certitudine cine a creat această versiune, oamenii legii cred că a fost  pictată spre sfârșitul anilor 1510.

Muzeul San Domenico Maggiore din Napoli ia în calcul mai multe ipoteze despre identitatea pictorului, teoria cea mai convingătoare fiind cea care îl dă ca autor pe Girolamo Alibrandi. O ipoteză este că pictura a fost creată la Roma și apoi adusă la Napoli de…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.biziday.ro
Autor: Loredana

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.