“Portrait of a Youth Holding a Roundel” al lui Sandro Botticelli, unul dintre cele trei portrete ale maestrului renascentist aflate în colecție privată, a fost vândut la Sotheby’s pentru 92,2 milioane de dolari, devenind al doilea cel mai scump maestru după Da Vinci, scrie Le Figaro.

Portretul tânărului care ține un medalion a fost adjudecat joi, la New York, pentru echivalentul a 76,2 milioane de euro, taxe incluse, la finalul unei vânzări puțin disputate, scrie News.ro.

Tabloul lui Botticelli a fost realizat la finalul anilor 1470 – începutul anilor 1480. El a fost cumpărat de actualul proprietar în 1982, pentru 810.000 de lire sterline. În ultimele decenii, a fost împrumutat mai multor muzee, între care National Gallery din Londra și Metropolitan Museum of Art din New York.

Desenele animate Dumbo, Pisicile aristocrate și Peter Pan, acuzații de rasism. Disney blochează accesul copiilor mici

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.profit.ro
Autor:

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.