drumCompaniile chineze ar putea fi excluse de la licitațiile pentru infrastructura din România, printr-un memorandum propus de ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, conform unor surse citate de G4media.ro.

Acest memorandum ar fi fost aprobat săptămâna trecută de Guvern. Însă, premierul susține într-o declarație de astăzi că ”dacă va fi așa ceva, trebui să fie, bineînțeles, o Ordonanță [pentru] Legea achizițiilor publice. Atunci veți vedea cu siguranță dacă se întâmplă acest lucru”.

Declarația nu contrazice informația că ar exista o astfel de intenție, ci pare să fie mai mult o amânare a diseminării deciziei.

Motivele invocate pentru excluderea companiilor chineze ar fi concurența neloială pe care acestea o fac fiind susținute de statul chinez. Astfel, firmele practică prețuri de dumping…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.arenaconstruct.ro
Autor: ARENA Constructiilor

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.