28 ianuarie 2021, Redacție

Civita di Bagnoregio, cunoscut în Italia drept „orașul pe moarte”, a fost nominalizat pentru a intra în patrimoniu mondial UNESCO în 2021. Acest mic oraș din municipiul Bagnoregio din nordul Lazio este, de asemenea, inclus în lista oficială a celor mai frumoase sate din Italia, dar și-a câștigat denumirea nefastă de „oraș muribund” datorită faptului că satul a fost amenințat de eroziune de secole.

Candidatul italian al UNESCO va fi prezentat acum Comitetului Patrimoniului Mondial, deoarece nominalizarea a fost aprobată de Comitetul executiv al Comisiei naționale italiene pentru UNESCO. Ministrul italian pentru patrimoniul cultural, activități și turism, Dario Franceschini, a declarat importanța acestei cele mai recente nominalizări pentru Italia și a salutat acest „site…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.idealista.it
Autor:

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.