Anul trecut nu a fost foarte bun pentru creditare, dar nici unul la fel de rău precum părea că va fi după contracția economică adâncă din primăvară cauzată de epidemie. Creditarea imobiliară s-a menținut la un nivel ridicat și a sfidat criza cu totul, în timp ce consumul s-a dus sub linie pentru prima dată în patru ani. Creditul pentru companii a stat pe creștere și, cu ajutorul garanțiilor de stat, a avut chiar un sfârșit de an foarte bun, totul pe un fond de ieftinire importantă a împrumuturilor.

Soldul creditului acordat populației a crescut anul trecut cu 4,8%, față de un avans de 7,6% în 2019, și a ajuns de la 143 miliarde de lei la 149,9 miliarde de lei. Evoluția vine în contextul în care creditele noi în lei acordate populației au fost anul trecut de circa 34,9 miliarde de lei, cu 2,6…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.profit.ro
Autor:

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.