Arhitecții sunt îngrijorați față de acțiunile de distrugere a patrimoniului construit, care continuă într-un ritm alert. Ei atrag atenția că pe parcursul anului 2020 au fost efectuate în București cele mai multe demolări în zone protejate din ultimii 15 ani.

Ca urmare, Ordinul Arhitecților din România a înaintat o scrisoare deschisă către Ministerul Culturii, cu privire la acțiunile de distrugere a patrimoniului.

În scrisoarea trimisă, la inițiativa Grupului de Lucru Patrimoniu al Filialei teritoriale București a OAR, arhitecții atrag atenția că intervențiile în zone protejate pot rezulta în pierderea pentru totdeauna a unor imobile cu valoare de patrimoniu de talie europeană.

Semnatarii scrisorii solicită transparentizarea procesului de avizare prin respectarea caracterului public al studiilor,…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.arenaconstruct.ro
Autor: ARENA Constructiilor

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.