Procida, o insulă mică, dar frumoasă din Golful Napoli, a fost încoronată Capitala italiană a culturii în 2022. Cu prezentarea sa câștigătoare intitulată La Cultura non Isola, Procida s-a luptat cu ceilalți 9 finaliști italieni pentru un loc pe podium: Ancona, Bari, Cerveteri, L’Aquila, Pieve di Soligo, Taranto, Trapani, Verbania și Volterra.

Capitala culturii italiene 2022

După o competiție dură, Procida a câștigat titlul. Este pentru prima dată când titlul pentru Capitala culturii italiene este acordat unui sat și nu unei capitale de provincie mai mari, subliniind că nu dimensiunea candidatului a contat pentru a câștiga acest râvnit titlu, ci de fapt proiectul său. Cei implicați în proiect au afirmat că „Insula Procida este un loc de explorare, experimentare și cunoaștere, este un model de culturi și…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.idealista.it
Autor:

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.