Francois BLOCH brd

Venitul net bancar al Grupului BRD aferent anului 2020 a atins 3.088 milioane de lei, cu 5,6% mai mic în comparație cu 2019, fapt ce reflectă reziliența modelului de afaceri și a veniturilor în contextul actual al crizei, se menționează în comunicatul de presă privind rezultatele financiare ale BRD. Banca a înregistrat un profit net de 963 milioane de lei, față de 1.499 milioane de lei în 2019 (-37%), înglobând o cheltuială netă cu provizioanele de 353 milioane de lei ce reflectă deteriorarea perspectivelor macroeconomice (în comparație cu o eliberare netă de provizion în 2019).

Veniturile nete din dobânzi au scăzut moderat, cu 2,9% în dinamică anuală, la 2.087 milioane RON, fiind în principal influențate de scăderea ratelor de dobândă (media ROBOR la 3 luni fiind de 2,39% în 2020 față de 3,13%…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.bankingnews.ro
Autor: Cornel Dinu

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.