Descoperirile arheologice se țin lanț pe strada Panait Cerna din Turda, după ce Muzeul de Istorie din localitate arată că în urmă cu puține zile o echipă de arheologi au descoperit pe strada menționată mai multe construcții din perioada medievală.

Construcțiile au fost distruse cel mai probabil în a doua jumătate a secolului al XIII-lea, la cea de-a doua invazie mongolă (1285), arată specialiștii. Descoperirea a fost făcută în cadrul lucrărilor de reabilitare a sistemului de apă potabilă și canalizare iar pe aceeași stradă, la 200 de metri spre sud, la intersecția cu strada Alecu Russo, au fost descoperite de această dată, ruinele unei construcții romane cu dimensiuni considerabile, a cărei destinație nu am putut-o stabili în stadiul actual al cercetărilor.

”Zidurile dinspre S-SV și N-NE ale…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: actualdecluj.ro
Autor: Actual de Cluj

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.