În lumea de astăzi se propagă tot mai mult ideea de „clădiri verzi”, atât prin impactul pe care acestea îl au asupra mediului înconjurător, modul în care sunt promovate prin mijloacele internaționale de atestare BREEAM sau LEED, dar și printr-un curent arhitectural nou, ce integrează tot mai mult spațiile verzi, grădinile urbane și vegetația în sectorul rezidențial sau de birouri, ca o replică la marea de beton a aglomerărilor urbane și ca un răspuns la schimbările climatice.

Cunoscuta casă italiană de arhitectură Stefano Boeri Architetti a fost cea care a gândit conceptul împăduririi urbane verticale, un proiect pentru sustenabilitatea de mediu în orașele contemporane, ce propune o nouă generație de clădiri înalte, acoperite complet de vegetație, și promovează coexistența naturii și…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: realestatemagazine.ro
Autor: Ovidiu Posirca

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.