Creșterea economică a Clujului a pus presiune pe extinderea orașului și cum Clujul este o așezare în formă de ”căldare” extinderea a fost posibilă în principal pe direcția est-vest (Apahida-Florești).

Florești, așadar, comuna ce face parte din zona metropolitană Cluj-Napoca, localizată la vest de Cluj la o distanță de 8 kilometri, a cunoscut în ultimii 20 de ani o dezvoltare imobiliară și o explozie demografică fără precedent în România.

Astfel, la începutul lui 2000, populația Floreștiului nu depășea 6.400, în 2011 comuna înregistra 22 de mii de locuitori, iar în 2020 – 60.000 de locuitori. Ultimele cifre au fost date publicării de Poliția Locală Florești, care a preluat datele Direcției de Statistică Cluj. Asta înseamnă un spor al populației de aproape 10 ori!

Floreștiul s-a transformat…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: blog.blitz-imobiliare.ro
Autor: Florea Mara

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.