Dacă până acum ne-am plimbat prin Bucureștiul interbelic, pe Calea Victoriei, Bulevardul Elisabeta sau Bulevardul Kiseleff, axându-ne, în principal, pe promotori ai arhitecturii neoromânești, care au preluat, de asemenea, influențele școlii franceze, am vorbit destul de puțin despre influența modernismului în peisajul bucureștean. George Matei Cantacuzino, membru al ilustrei familii Cantacuzino, a fost, și el, școlit la Paris și s-a remarcat nu doar ca arhitect, ci și ca pictor, scriitor și unul dintre cei mai prolifici teoreticieni ai școlii de arhitectură românești.

Reprezentant al modernismului moderat în istoria noastră, George Matei Cantacuzino s-a născut la 23 mai 1899, la Viena, și a trăit până în anul 1960, fiind deputat și profesor universitar, dar și o victimă a regimului comunist – a…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: realestatemagazine.ro
Autor: Catalin Socol

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.