Rezolvarea problemei privind sutele de case construite ilegal în extravilan pe dealurile Clujului – în zona Valea Fănațelor, pe Valea Chintăului – vine tot de la arhitecți, cei pe care, în ultima vreme, primarul Emil Boc și-a făcut un obicei în a-i arăta public ca principalii vinovați pentru relele urbanistice din oraș.

Arhitecți din comisia de urbanism a Primăriei, dar și alți specialiști din oraș oferă și o cale pentru rezolvarea problemei orașului ilegal – una care ar trebui să se găsească între toleranță zero pentru construirea ilegală (cel puțin de acum încolo) și inițierea de către Primărie a unui Plan Urbanistic Zonal de urbanizare, concomitent cu găsirea unei soluții pentru impunerea unei taxe de urbanizare proprietarilor privați din aceste zone.

Atât cazul caselor nelegale de pe Valea…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: actualdecluj.ro
Autor: Luminiţa Silea

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro